Ο Αρης συμπληρώνει αισίως δυο εβδομάδες προετοιμασίας, αύριο δίνει και το πρώτο του φιλικό παιχνίδι απέναντι στο Αμβούργο, όμως αυτή τη στιγμή είναι άτοπο και εντελώς παρακινδυνευμενο να συζητάμε για το τι Αρη θα δούμε την επόμενη σεζόν. Για τον απλούστατο λόγο ότι το ρόστερ είναι ακόμη… under construction και υπολείπονται αρκετά και σημαντικά κομμάτια του παζλ. Και μόνο το γεγονός ότι στο Ζεχάου ο Μπούργος δουλεύει ουσιαστικά με δέκα επαγγελματίες και ένα τσούρμο παιδαρέλια που συλλέγουν εμπειρίες για το μέλλον, καταδεικνύει την αδυναμία εξαγωγής οιουδήποτε συμπεράσματος, ακριβώς τρεις εβδομάδες πριν το πρώτο ευρωπαικό παιχνίδι.

Ο Αρης μέσα σε ένα μήνα έχασε για διάφορους λόγους (από επιλογή ή μη) διάφορους ποδοσφαιριστές που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο την περασμένη σεζόν αλλά και τα τελευταία χρόνια που η ομάδα επέστρεψε στην ποδοσφαιρική κανονικότητα. Καμαρά, Σάσα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Εντιαγέ, Γκάμα, Σάκιτς και δεν αποκλείεται και Ματίγια αν τελικά δεν ανανενώσει, δεν βρίσκονται πια στο ρόστερ. Δεν εξετάζουμε το πως και το γιατί. Επομένως θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αντικατασταθούν αφού το ρόστερ, σήμερα που μιλάμε είναι υποστελεχωμένο και οι πρώτες ευρωπαικές προκλήσεις ζυγώνουν.

Είναι πια πρ;oδηλο ότι το ροστερ θα αλλάξει σε ένα μεγάλο βαθμό προφίλ, ομοίως και η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Θα έρθουν μια ντουζίνα σχεδόν παίκτες, σε όλες σχεδόν τις θέσεις, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και έμφαση όπως φαίνεται στο αθλητικό κομμάτι και από την προσαρμογή που θα έχουν θα εξαρτηθεί και η επιτυχία του εγχειρήματος. Στα χαρτιά και βάσει βιογραφικού, οι περιπτώσεις που είναι μια ανάσα από το να υλοποιηθούν, συνιστούν μια αναβάθμιση. Είναι ψώνια απο το μεσαία και πάνω ράφι.

Όπως καλή ώρα του Αντρέ Γκρέι που σε σχέση με αυτόν στου οποίου τα παπούτσια καλείται να μπει, μοιάζει πιο συμβατός με αυτό που ψάχνει το club. Σταθερή επαφή με τα δίχτυα, γνώση της θέσης του φορ και ικανός να προσφέρει αυτά τα 15 γκολ που τόση ανάγκη έχει η ομάδα του Μπούργος. Ακόμη και ο Ντιόπ που ανεβαίνει Αυστρία, μπορεί ένα χρόνο να ήταν ουσιαστικά ανενεργός, αλλά είναι μόλις 24 ετών και για την… πάρτη του η Λυόν ξόδεψε 10 εκ.

Το κίνητρο δεν του λείπει, είναι όμως άγνωστο σε ποιο βαθμό θα τον έχει επηρεάσει η αγωνιστική του απραξία για ένα χρόνο και μιλάμε για τον παίκτη που προορίζεται για βασικός αμυντικός μέσος. Ομοίως και στον Νταμπό που στα 30 του μπορεί να αποδειχθεί μια πολύ οφέλιμη προσθήκη, αλλά κι αυτός προέρχεται απο μια μέτρια σεζόν σε μια πολύ κακή ομάδα που υποβιβάστηκε στην τούρκικη λίγκα. Εφόσον κλείσουν άμεσα Μαζικού, Καμάτσο θα έχει δημιουργηθεί ένας κορμός πάνω στον οποίο θα προστεθούν και 4-5 ακόμη που θα συνθέσουν τον Αρη της νέας σεζόν.

Οσο το δυνατόν πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο για την συνοχή της ομάδας. Την ομοιογένειά της και την προσπάθεια που θα επιχειρήσει ο Μπούργος να περάσει αυτό που θέλει για τη νέα σεζόν. Ως τότε αυτό που εύχεται ο αργεντινός τεχνικός είναι να μην τραυματιστεί κάποιος απο τους ήδη υπάρχοντες, και σύντομα να έρθουν οι ενισχύσεις για να μπορέσει να αρχίσει να δουλεύει το πλάνο για τα ματς με την Γκόμελ που μπορεί να μοιάζει θεωρητικά ένας αδύναμος αντίπαλος, θα έχει όμως πολλά παιχνίδια στα πόδια της και θα βρει έναν Αρη που ακόμη θα είναι… υπό κατασκευή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x